У ТКГ пояснили, в якому випадку підуть на компроміс з Російською Федерацією

Спікер української сторони в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович висунув Росії кілька пропозицій, виконавши які можна вирішити ситуацію на Донбас критичну ситуацію. Про це Арестович розповів в ефірі каналу "Україна 24".

ООС. Фото: скріншот YouTube-відео.
ООС. Фото: скріншот YouTube-відео.

За словами спікера, найоптимальнішим варіантом є той, яким не передбачається присвоєння захопленому регіону якогось особливого статусу. Але всі варіанти розвитку подій можуть бути реалізовані тільки після повного звільнення ОРДЛО від російських окупантів.

Арестович підкреслив, що українська сторона пропонувала росіянам різні варіанти вирішення. Зокрема, замість так званого "особливого статусу", була висунута версія про прийняття закону, що передбачає децентралізацію і привілеї спеціальної економічної зони для цієї частини тимчасово захопленої України.

Ситуація в зоні ООС. Фото: скріншот YouTube-відео.
Ситуація в зоні ООС. Фото: скріншот YouTube-відео.

Також спікер нагадав, що після того, як сили Російської Федерації вдерлися на Донбас, з цього регіону пішли всі фінансові кошти, і, як підсумок, немає ніякого місцевого самоврядування, якщо не брати до уваги маріонеткову владу "повстанців". Україна ж, у свою чергу, пропонує такі умови, в яких можна успішно перейти до відновлення сходу, і прискорити його як політичне та економічне, так і соціальне відродження.

Варто нагадати, що не так давно, Олексій Арестович розповідав про те, що Україна не проти надати Росії так званий "Золотий міст", але тільки в тому випадку, якщо війська країни-агресора покинуть окуповані українські території. Однак, що займає пост президента РФ, Володимир Путін, має якісь свої "імперські" плани, і вперто не погоджується на виведення своїх військ.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Президент України Володимир Зеленський відреагував на загибель трьох українських військовослужбовців на Донбасі.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Володимир Путін розповів про свої плани на український Донбас.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що вже навесні цього року призивати до ЗСУ будуть за новими правилами.