Через зниження температури жителі Запоріжжя можуть помилуватися завмерлим морем

Останнім часом на території України спостерігається значне похолодання, яке не оминуло і Запорізьку область, а також прилегле до неї Азовське море. Вода в морі замерзла, що стало приводом для публікації безлічі красивих фотографій неймовірного видовища в соціальній мережі Instagram.

У Бердянську, звідки в основному публікуються фотографії, зараз мінусова температура, яка протримається до наступного тижня, і потужний вітер. Це поєднання погодних умов призвело до того, в морі з'явилися справжні крижані скульптури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вівторок, 16 лютого в Україні відбувається серйозне погіршення погодних умов. Фахівці заявляють про те, що найхолодніше у вівторок буде вночі, вдень температура відчутно підвищиться. Деякі області, тим не менш, зіткнуться з негодою.

Наприклад, у північно-східній частині України температура вночі опускалася аж до 26 градусів морозу. З настанням дня температура коливатиметься від 13 до 8 градусів морозу. Водночас у Закарпатті протягом дня очікується температура від 8 до 3 градусів холоду, щоправда, до ночі термометри показуватимуть від -19 до -14 градусів.

У столиці України також видалася досить холодна погода, вночі температура повітря падала до значень 16-21 градусів нижче нуля. З настанням дня повітря прогрілося до 8-13 градусів морозу. Зазначимо, що сильних опадів на 16 лютого синоптики не прогнозують, рівно як їх не очікується і завтра, 17 лютого. Якщо де і випаде невеликий сніг, то це будуть Житомирська та Вінницька область.

Незважаючи на відсутність опадів, водіям все одно потрібно дотримуватися обережності — на дорогах ожеледь, яка нерідко заважає нормальному руху автомобілів по дорогах. У таку погоду важливо зберігати дистанцію і не перевищувати швидкісний ліміт.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков запропонував новий спосіб видачі субсидій українським одержувачам. Допомогу від держави пропонують видавати авансом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українському уряді дали українцям поради, які дозволять скоротити витрати на оплату опалення в два рази, при цьому навіть не потрібно переглядати тарифи.

Також "Hyser" писав, що у Харкові сталася НП: в одному з маршрутних автобусів марки" Богдан " прямо під час руху сталася пожежа.