Нове дослідження доводить: ваш щоденний раціон може серйозно впливати на здоров’я грудей. Американські та канадські вчені визначили продукти, які допомагають знизити ризик розвитку раку молочної залози у жінок.

І ключовий компонент тут — клітковина.

Симптоми онкології, фото: youtube.com
Симптоми онкології, фото: youtube.com

Команда дослідників з Гарварду та Торонтського університету проаналізувала десятки наукових робіт, опублікованих до липня 2019 року, щоб з’ясувати, які продукти дійсно працюють як "щит" проти хвороби. Виявилося, що чим більше в раціоні продуктів із високим вмістом клітковини, тим менше шансів розвитку раку молочної залози.

Особлива увага приділялася не лише загальній кількості клітковини, а й її різновидам, що містяться у різних продуктах. Дані дослідження ґрунтувалися на авторитетних джерелах, зокрема бібліографічній базі MEDLINE Національної медичної бібліотеки США та виданні Excerpta Medica.

Овочі, сніданок, фото із соцмереж
Овочі, сніданок, фото із соцмереж

Отже, що радять вчені? Вівсянка, гречка, перлівка, пшениця, гарбуз, помідори, картопля, яблука, броколі, сочевиця, авокадо, апельсини, банани та навіть кунжут — ці продукти варто зробити регулярною частиною свого раціону.

Читайте також:

Міф розвіяно: чому ваша ранкова кава НЕ сушить організм і не шкодить водному балансу.

Вчені шокували: звичайний напій рятує серце від "офісної смерті", чому сидіння без руху більше не таке страшне.