У ніч на 17 лютого в Криму провели рейди

Самопроголошена влада Кримського півострова в ніч на середу, 17 лютого провела нічні рейди в будинках кримських татар, в ході яких було затримано 7 осіб. Про це повідомив Меджліс кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За словами Рефата Чубарова обшуки були ініційовані ФСБ Російської Федерації. Вторгалися в будинки жителів Сімферополя, Білогірська, Бахчисарая і села Завітне, все відбувалося близько 04:00 години ранку.

Пост Рефата Чубарова. Фото: скріншот facebook
Повідомлення Рефата Чубарова. Фото: скріншот facebook

Одна зі свідків розповіла про безчинство окупантів. Так, за словами жінки близько 4:05 в її двері почувся стукіт і запитали дозволу увійти. Вона не відповіла, так як в будинку була маленька дитина, проте люди увійшли і без запрошення, жінка ледь встигла накритися ковдрою. Виявилося невідомі шукають якогось Седалієва, інших подробиць жінці не розкрили. Вломилися провели допит чоловіка, поки жінка сиділа з дітьми. За словами потерпілої двоє чоловіків пройшлися по кімнаті, щось розглядаючи і запитали про книги. Так нічого не пояснивши і не представившись вони забрали чоловіка і відвезли.

Жінка заявила, що за словами осіб, які увірвались в дім, її чоловіка везуть до Сімферополя для продовження допиту. Повернутися додому чоловік зможе тільки якщо надасть відповіді на поставлені запитання.

Повідомляється, що рейди закінчилися затриманням сімох людей. На цю мить всі знаходяться в будівлі "ФСБ Криму". Родичі затриманих уклали угоду з правозахисниками, які вже вирушили до підзахисних. Підкреслюється, що пізніше в ФСБ Росії відзвітували про 19 затриманих на півострові і на півдні РФ. У відомстві заявили, що всі особи сповідують іслам і нібито підозрюються в підготовці терактів на Північному Кавказі.

Раніше портал Hyser інформував, що Верховна Рада планує звернутися до міжнародних партнерів через російську агресію.

Також портал Hyser інформував, що на Кримському півострові сталася масштабна ДТП, люди молили про допомогу.

Крім того, портал Hyser повідомляв, що глава РФ Путін не зупиниться на досягнутому. Михайло Саакашвілі розповів про план Кремля щодо продовження агресії щодо України.