Вперше за час пандемії, в нашій країні все ж розгорнуто тимчасовий госпіталь для інфікованих

Про те, що таке рішення було прийнято територіальною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області, повідомляє на своїй сторінці у Facebook, голова комітету ВРУ, який відповідає за питання здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, Михайло Радуцький.

Тимчасовий госпіталь. Фото: скріншот YouTube-відео.
Тимчасовий госпіталь. Фото: скріншот YouTube-відео.

За словами Радуцького, за останні 24 години, кількість хворих коронавірусом в регіоні зросла на 30 відсотків, а якщо врахувати минулий місяць, то практично в 4 рази. Таким чином, лікарні населених пунктів області заповнені інфікованими COVID-19 практично на 100 відсотків. Саме тому, комісією було прийнято рішення про те, що з понеділка, 22 лютого, в області забороняються будь-які розважальні, масові або релігійні заходи. У тому числі обмежується робота підприємств громадського харчування (крім працюючих на винос), знову закриваються Заклади культури та освіти.

Всього ж планується додатково додати 600 місць для інфікованих коронавірусом в місцевих медичних установах, і розгорнути, на базі Богородчанської лікарні, тимчасовий госпіталь, що дозволяє прийняти 250 хворих. Також заздалегідь передбачені маршрути для госпіталізації в сусідні області, якщо на місцях не буде можливості для приймання всіх пацієнтів.

Карантин из-за коронавируса, фото: Фокус
Карантин через коронавірус, фото: Фокус

Радуцький підкреслив, що в профільному комітеті парламенту здивовані таким розвитком ситуації, і очікують від МОЗ України ретельного аналізу і звіту, що ж дозволило привести до такого критичного навантаження на медичну сферу цього регіону.

Варто відзначити, що за статистикою того ж МОЗ, епідемічна ситуація в країні, начебто, значно покращилася. Що вже дало можливість Кабміну перейти до колишнього поділу областей на "кольорові" зони небезпеки, і оголосити про введення правил "адаптивного" карантину. З 24 лютого цього року, всій Україні присвоюється "жовтий" рівень небезпеки, за винятком тих територій, на яких, як в Івано-Франківській області, щодобовий приріст серед інфікованих досяг критичної позначки.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у Кабміні продовжили карантинні заходи. Тепер до 30 Квітня.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у МОЗ попередили про перенесення старту масової вакцинації від коронавірусу.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що в Україні у два рази піднімуть вартість медичних послуг.