Експерт оцінив шанси нападу Росії на Україну

Ось уже сьомий рік, як військові продовжують захищати українські території від окупантів. При цьому, бойовики не сильно дотримуються перемир'я, щодня обстрілюючи українські позиції. Директор Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) Олександр Литвиненко оцінив шанси повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Деталь появляться на сайті відомства.

Зокрема, Литвиненко вважає, що Росія може задумати вторгнення в Україну за зовсім іншим сценарієм, як це було в 2014 році.

НІСД займається тим, щоб проаналізувати російську тактику ведення війни. Литвиненко назвав війну на Донбасі специфічним досвідом. З початку військових дій, тобто з 2014 року відбулися ряд змін.

На початку війни Росія займалася формуванням підрозділів, якими вони створювали ударні угруповання. На цю мить вони вже знаходяться дуже близько до нашого кордону і готові до наступу.

Крім цього, в окупованому Криму також створено досить серйозне угруповання. Воно здатне як захищатися, так і проводити напад в разі необхідності.

Литвиненко зазначив, що проводиться активна робота з переозброєння Чорноморського флоту. Але, він вважає, що поки немає сенсу перебільшувати успіхи керівництва Росії в даній області.

Якщо порівнювати ударний хист Росії, то він значно слабший за НАТО або ж США.

Директор НІСД вважає, що якщо Росія все ж вирішить напасти на Україну, вона буде це робити за зовсім іншим сценарієм, не так, як це сталося у 2014 році. Тому, попередній досвід війни не потрібно переоцінювати, але і слід добре вивчити.

Раніше портал Hyser повідомляв, що командувач ВМС попередив, що може означати посилення Росією військової присутності в окупованому Криму.

Також портал писав, що поблизу району населеного пункту Піски троє українських бійців підірвалися на невідомому пристрої.

Нагадуємо, що Латвія передала Україні унікальні військові позашляховики and Rover Defender, які є не у всіх країнах. Вони допоможуть значно посилити військово-медичне забезпечення ЗСУ.