Українські військові вже не вперше переконуються в тому, що з бойовиками ніякі домовленості не діють. Всупереч перемир'ю на Донбасі проросійські терористи продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Як повідомили в прес-центрі штабу ООС, за минулу добу, 17 лютого, російсько-окупаційні війська чотири рази порушили домовленості Тристоронньої контактної групи.

На щастя, бойових втрат немає, а ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається повністю контрольованою.

Повідомляється, що бойовики вели вогонь у бік українських позицій з мінометів 82-го калібру і станкових протитанкових гранатометів неподалік Новомихайлівки.

А поблизу населеного пункту Славне противник застосував проти наших воїнів автоматичні станкові та станкові протитанкові гранатомети.

Крім цього, поблизу Південного окупанти відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. А неподалік шумів бойовики здійснили обстріл позицій українських військових з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї.

Зазначається, що українські захисники змушені були відкрити вогонь у відповідь на обстріли з боку противника.

Також про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представникам ОБСЄ.

Відомо, що з початку поточної доби, 18 лютого, порушень режиму припинення вогню не було.

Додамо, у вівторок, 16 лютого, СММ ОБСЄ зафіксувала десять порушень режиму припинення вогню в Донецькій області і 29 - в Луганській. Визначити тип застосованого озброєння і напрямок вогню співробітникам СММ не вдалося. Про це йдеться в щоденному звіті ОБСЄ.

Раніше "Нyser" писав про те, що проросійські війська на Донбасі посилюють свою бойову готовність.

Також наш портал повідомляв, у ТКГ пояснили, в якому випадку підуть на компроміс з Російською Федерацією.

Нагадуємо, Литвиненко оцінив шанси повномасштабного вторгнення Росії в Україну.