У Нацбанку опублікували оновлений курс долара і євро

П'ятниця, 19 лютого — останній день валютних торгів на цьому тижні, у зв'язку з чим в Національному банку України опублікували курс валют на цей день, який також буде діяти і на вихідних, 20 і 21 лютого. Про це свідчить інформація, опублікована на офіційному сайті регулятора.

Повідомляється, що офіційні рекомендаційні курси, встановлені НБУ на 19 лютого виглядають наступним чином: один американський долар коштує 27,84 гривень, а одне євро — 33,64 гривні. З урахуванням того, що офіційний курс долара 18 числа дорівнював 27,90 гривень, а євро — 33,64 гривні, то американська валюта подешевшала на 6 копійок, а європейська свою вартість ніяк не поміняла.

Що стосується курсів валют в банках і пунктах обміну в четвер, 18 лютого, то для долара США вона дорівнювала 27,75/27,95 гривням, а європейської валюти — 33,30/33,70 гривням.

Нагадаємо, раніше експерти заявляли про те, що в українських фінансових установи часто стали виявляти дуже якісні підробки 500-гривневих банкнот, які звичайному українцю визначити вкрай складно, і обчислити її можна тільки на спеціалізованому обладнанні.

Найбільшою популярністю у фальшивомонетників користуються 500-гривневі банкноти 2006 року і 100-гривневі банкноти зразка 2005 року. Купюри номіналом 500 гривень становлять 65 відсотків від усіх вилучених підроблених грошей, а 100 гривень — лише 15 відсотків. Експерти відзначають, що ці підробки все ж можна визначити за якістю паперу і відсутності водяних знаків.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Національному банку України виставили нові вимоги до українських банків, які досить сильно поміняють правила роботи фінустанов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що клієнтів державних банків "ПриватБанк" і "Ощадбанк" попередили про нововведення, які ввели щодо роботи з терміналами.

Також "Hyser" писав, що у Нацбанку українцям показали список найстабільніших банків країни, які впоралися ситуацією навіть у кризі, викликаній коронавірусом.