У Чорному морі почалися військово-морські навчання Poseidon21

У суботу, 27 лютого в Чорному морі стартували міжнародні військово-морські навчання НАТО Poseidon21, які триватимуть до 6 березня. Учасниками навчань стали військовослужбовці США, Румунії, Франції, Туреччини, Болгарії, Греції та Іспанії. Про це інформує пресслужба Генштабу ВМС Румунії.

Військові навчання, до яких залучили понад 700 військових, 9 літаків і 13 кораблів, стартували румунському порту Констанца. Повідомляється, що бійці відпрацьовуватимуть знешкодження різних вибухових пристроїв, надання першої долікарської допомоги, протиповітряну оборону та інші маневри.

Крім того військовослужбовці 7 країн будуть навчатися боротьбі проти авіації, кораблів і підводних човнів противника, а також заправки суден паливом і їх буксирування в разі пошкодження.

У Генштабі ВМС Румунії зазначили, що Poseidon21 є навчаннями високого ступеня складності, під час яких відпрацьовується оптимальне використання можливостей НАТО для посилення швидкого реагування Північноатлантичного союзу.

Тим часом Україна продовжує свій рух до НАТО. Напередодні відбувся діалог між главою України Володимиром Зеленським м Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. У ході розмови сторони обговорили питання реалізації євроатлантичного курсу України, а також можливості поглиблення практичної співпраці з Альянсом. Володимир Зеленський зазначив, що євроатлантичні реформи та відповідна модернізація сектору безпеки і оборони триває. Також в Україні проводяться дії спрямовані на викорінення корупції. Повідомляється, що Генеральний секретар НАТО позитивну динаміку в реформуванні оборонного сектора.

Раніше портал Hyser інформував, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив інтеграція з Російською Федерацією знаходиться на стадії завершення.

Також портал Hyser інформував, що в Тристоронній контактній групі розповіли, в якому випадку підуть на компроміс по Донбасу з Російською Федерацією.

Крім того портал Hyser інформував, що Джо Байден вперше з моменту вступу на посаду глави США публічно прокоментував ситуацію в Україні.