В Криму практично не залишилося запасів прісної води.

У Криму практично завжди вставало питання про прісної води. Тому що природних джерел вкрай мало. І тому забезпеченням півострова прісною водою завжди займалася материкова частина України. Але після 2014 року і анексії Криму Російською Федерацією таке забезпечення припинилося зі зрозумілих причин.

А не так давно окупаційна "влада" півострова заявила про те, що запасів прісної води взагалі не залишилося.

Окупаційне Міністерство ЖКГ опублікувало оновлені дані про наповнюваність водосховищ Криму. За даними на 26 лютого, повністю виснажені запаси Сімферопольського і Загорського водосховищ. Баланівське водосховище наближається до"мертвого об'єму".

Навіть рясні опади За останній час не змогли якісно змінити ситуацію. Тому що рівень запасів прісно води залишився практично на тому ж рівні, що і був.

Нагадаємо, що раніше в багатьох великих містах Криму був введений графік подачі прісної води в будинках. Після кількість води стали ще більше і більше скорочувати. Вона стала буквально на вагу золота.

Російська влада, зі свого боку, не раз говорили про те, що вони думають над тим, як виправити ситуацію, але їм поки нічого не спадає на думку.

Жителі окупованого півострова регулярно публікують в Мережі фото рідини, яку отримують від місцевих водоканалів. Каламутну рідину неможливо використовувати навіть в технічних цілях. І це не кажучи про те, що людям доводиться на ній готувати і навіть пити. Але це дуже загрожує для здоров'я. Тому що так можуть з'явитися дуже небезпечні захворювання шлунка.

Раніше Hyser писав про те, що Чубаров розповів правду про ситуацію в Криму, часу залишилося зовсім мало, перші подробиці гучної заяви.

Також писали, що Клімкін розповів про підготовку до телефонної розмови Зеленського і Байдена.

Нагадаємо, що Керченський міст знищує рідкісну фауну, екологи б'ють на сполох.