Національний банк України виявив у роботі "ПриватБанку" порушення

Національний банк України поінформував, що в лютому співробітниками відомства були виявлені порушення "ПриватБанком". Деталі опублікувала пресслужба НБУ.

Зазначено, що це були порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу. Нацбанк проводив нагляд у сфері запобігання та відмивання доходів, які були отримані нечесним шляхом.

То можуть бути гроші, отримані в результаті надання матеріальної підтримки тероризму або поширення зброї.

Тому, після виявлення порушення Нацбанк застосував відповідні заходи щодо "ПриватБанку".

Зазначено, що наразі це попередження письмово спрямоване керівництву фінансової установи.

За підсумками минулого року, всі платоспроможні банки України отримали прибуток у розмірі 41,296 млрд гривень після сплати податків.

Саме "ПриватБанк" очолив рейтинг серед найбільш дохідних банків з річним заробітком у 25,306 млрд гривень.

Зазначено, що згідно з даними на 2021 рік в Україні є 7134 діючих структурних підрозділів банків.

Однак, за останній рік ця кількість стала меншою на 868 одиниць або ж на 10,8%. Зазначено, що на цей час найбільше відділень має державний "Ощадбанк" - 1837, а у "ПриватБанку" - 1717.

Нацбанк проводить фінансовий моніторинг, щоб не допустити використання банківської системи для відмивання грошей, отриманих незаконно.

Таким чином, в НБУ хочуть зміцнити рівень довіри громадян до банківської системи країни.

В рамках фінансового моніторингу, у банків і недержавних фінансових установ є можливість перевіряти клієнтів і аналізувати їх фінансові операції.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у "ПриватБанку" придумали для клієнтів весняну новацію. Відтепер банківська карта може мати індивідуальний дизайн.

Також ми писали, що клієнтів банків в Україні, які мають борги, попередили про нове правило. Банки співпрацюватимуть з виконавчою службою, чим це загрожує боржникам.

Нагадуємо, що названо прізвища колишніх чиновників "ПриватБанку" яким наприкінці лютого оголосили підозру у привласненні та розтраті коштів "ПриватБанку".