У Донецьку згорів відомий гастро-паб "Свиня"

У середу, 3 березня в центрі тимчасово окупованого Донецька, недалеко від резиденції ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна прогримів вибух. В результаті події згорів гастро-паб "Свиня". Про це інформує видання "КП в Україні".

Відзначається, що поруч зі згорілим пабом знаходиться будівля кафе "Сепар", де в 2018 був ліквідований ватажок "ДНР" Олександр Захарченко. Також поруч розташований Головпоштамт. За словами місцевих рятувальників, які прибули на місце події, інцидент стався через вибух газового балона в системі для розливу пива.

В результаті вибуху і пожежі ніхто не постраждав. Повідомляється, що на момент загоряння в пабі знаходилися дві людини, але їм вдалося вибратися з приміщення ще до приїзду рятувальників.

Пожежа в пабі. Фото: realgazeta.com.ua
Пожежа в пабі. Фото: realgazeta.com.ua

Для ліквідації пожежі рятувальникам довелося розбирати дах, оскільки паб знаходився в підвальному приміщенні. В результаті загоряння повністю вигоріла дерев'яна обшивка стін, пластикові панелі, дерев'яні меблі та перекриття між поверхами.

До слова, до приходу на Донбас російських збройних формувань гастро-паб "Свиня" користувався популярністю. У 2011 і 2013 роках у закладі знімалася програма "Ревізор". Під час першої зйомки паб отримав срібну табличку "Ревізор рекомендує".

Варто відзначити, що незважаючи на перемир'я ситуація на Донбасі загострюється. Так, напередодні стало відомо, що бойовикам самопроголошеної "ДНР" дозволили відкривати вогонь на випередження з метою придушення і знищення вогневих точок українських військових. Таке рішення в " ДНР " пояснили обстрілами населених пунктів ОРДЛО з боку позицій ЗСУ. Однак представники ООС спростували звинувачення окупантів, зазначивши, що не мають відношення до обстрілів. Таким чином бойовики намагаються дестабілізувати ситуацію в лавах ЗСУ.

Раніше портал Hyser інформував, що в Тристоронній контактній групі розповіли, в якому випадку підуть на компроміс по Донбасу з Російською Федерацією.

Також портал Hyser повідомляв, що Леонід Кравчук виступив з грізним попередженням для Росії через загострення ситуації на Донбасі.

Крім того портал Hyser інформував, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив інтеграція з Російською Федерацією знаходиться на стадії завершення.