Стало відомо, куди українці не зможуть поїхати під час карантину

Представники Міністерства охорони здоров’я регулярно оновлюють інформацію по епідеміологічній ситуації в інших країнах. Тепер представники уряду опублікували оновлений список. Варто зауважити, що раніше в «червоній зоні» була 61 держава, а тепер їх там стало менше – 54 країни станом на сьогодні, 5 березня.

Варто підкреслити, що до «червоної зони» тепер віднесли і Кіпр з Болгарією, популярні курортні країни серед українських туристів. Між тим, до «зеленої зони» перейшли Парагвай, Аргентина, Сент-Вінсент і Гренадіни, Панама, Білорусь, Великобританія, Ірландія, Катар, а також Португалія (раніше ці країни були в «червоному» списку).

До речі, є країни, які дуже популярні серед українців, але залишились в «червоній зоні». Це Чехія, Чорногорія, Ізраїль, Словаччина, Албанія, Угорщина, Молдова, Франція, Польща. Крім того, в «червоному списку» залишились Сполучені Штати Америки. Варто зазначити, що якщо турист прибуває з країни, яка знаходиться в «червоній зоні», то він повинен пройти 14-денну самоізоляцію. Можна не знаходитися на карантині лише у випадку, якщо турист вже має при собі «свіжий» негативний тест на коронавірус.

Повний перелік країн, які увійшли до «червоної зони», згідно з даними Міністерства охорони здоров'я:

Список червоних зон

Варто зазначити, що в Україні також зараз підвищилася кількість випадків коронавіруса. Якщо після локдауна (в лютому) фіксували приблизно 3-6 тисяч випадків коронавіруса на добу, то зараз ця кількість підвищилась до 10 тисяч на день. Раніше міністр охорони здоров’я також зазначав, що причина може бути й в тому, що під час зимових свят українці менше робили тестів.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що відомий медик Євген Комаровський висловив свою думку про індійську вакцину. Крім того, лікар закликав політиків не використовувати питання здоров'я для свого піару.

Також повідомлялося, що ситуацію з пандемією в Україні прокоментував прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Голова уряду вважає, що в нашій державі ще будуть нові хвилі захворювання коронавірусом.

Крім того, ситуацію з пандемією прокоментував відомий мільярдер та засновник Microsoft Білл Гейтс. За його думкою, людство не подолає остаточно коронавірус в цьому році.