У МОЗ України пообіцяли появу повітряної "швидкої допомоги"

Про цю ймовірну можливість, під час проведення "Години запитань до уряду" у ВРУ, заявив глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов.

За словами Степанова, поки в нашій країні повинен відбутися тільки тестовий, пробний старт аеромедичних послуг, так званої повітряної служби екстреної медичної допомоги. На думку глави МОЗ, таким чином кожен українець буде впевнений, що де б він не знаходився, або в яку б складну ситуацію не потрапив, наш уряд відразу ж проявить про нього турботу, і в лічені хвилини зможе організувати швидке доставлення до найближчого медичного закладу. Втім, глава відомства охорони здоров'я не перейшов до конкретики, і не уточнив, в які саме терміни буде реалізований цей необхідний проєкт.

Варто нагадати, що не так давно і міністр МВС Арсен Аваков заявляв про подібний проєкт. Про цю важливу для життя українців подію, інформувала пресслужба Міністерства внутрішніх справ. Як стверджував Аваков, крім екстреної повітряної евакуації, служба також займатиметься доставлянням органів, необхідних для сфери трансплантології. В цілому ж, це нововведення має підвищити рівень медичного сервісу, і покрити всю територію України, навіть в тих місцях, в які складно потрапити наземним транспортом.

Аэромедицинская помощь. Фото: mvs.gov.ua
Аэромедицинская помощь. Фото: mvs.gov.ua

Однак, поки що викликає питання той факт, що на повноцінне функціонування МОЗ України цього року було зарезервовано в держбюджеті недостатню кількість коштів, але на закупівлю вертольотів і спеціального медичного обладнання вони десь знайдуться.

Відео, з виступом голови МОЗ України Максимом Степановим доступно трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у МОЗ попередили про те, які області України потраплять в "червону" зону.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Президент України Володимир Зеленський пройшов вакцинацію від коронавірусу індійським медичним препаратом.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що в Африці зафіксовано спалах невідомої смертельної хвороби.