За минулу добу, 10 березня, російсько-окупаційні війська в черговий раз порушили режим припинення вогню. В результаті ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил загинув.

Про це повідомило оперативно-тактичне угруповання "Схід" на сторінці в Facebook. Зазначається, що бойовики обстріляли позиції українських військових зі стрілецької зброї неподалік населеного пункту Старогнатівка.

"Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав важке поранення. Воїну оперативно була надана медична допомога, на жаль, врятувати його життя не вдалося", - йдеться в повідомленні.

Командування та особовий склад оперативно-тактичного угруповання "Схід" висловило щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

Також повідомляється, що про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представникам ОБСЄ через українську сторону СЦКК.

На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку Збройних Сил України.

Як повідомляє пресцентр ООС, 10 березня в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі штаб зафіксував вісім обстрілів з боку терористів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Авдіївки та Водяного бойовики вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік Ломакиного, Старогнатівки й Мар'їнки зафіксовані обстріли з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

З початку поточної доби, 11 березня, штаб не фіксував обстрілів з боку бойовиків.

Раніше "Нyser" писав про те, що 9 березня російські збройні формування 21 раз порушили "режим повного припинення вогню".

Також наш портал повідомляв, Росія продовжує зміцнювати свої позиції біля кордонів України різним озброєнням і ракетними установками.

Нагадуємо, з'явилася інформація про новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.