У НАН вважають нову хвилю коронавірусу в Україні більш смертельною.

В Україні продовжує спостерігатися зростання всіх показників поширення епідемії COVID-19. Все говорить про те, що почалася третя хвиля коронавірусу в країні, яка є більш небезпечною і протікає важче у людей середнього віку. Відповідну заяву зробила Національна академія наук України, яка зробила прогноз розвитку епідемії в Україні в період з 11 по 24 березня, повідомляє "ТСН".


Фахівці відзначили, що летальність наблизилася до 2,9% серед хворих, які були виявлені в дні близько 1 лютого, коли фіксувалася найменша кількість нових заражень. З огляду на це, вони вважають, що нова хвиля частіше має летальний результат у хворих коронавірусом і більш важко протікає серед людей середнього віку, в порівнянні з тим, що було восени.

Більш того, згідно з прогнозом, смертність від COVID-19 за 2-3 тижні може досягти пікових значень осінньої хвилі. Тільки за останні 2 тижні вже помітно зріс відсоток виявлення нових інфікованих за допомогою ПЛР-тестів. Зокрема, він склав 25% за новими проявами і 30% за позитивними тестами.

Експерти вважають, що середня кількість нових випадків буде і далі стрімко зростати протягом тижня 11-17 березня і тижня 18-24 березня.


Раніше "Hyser" писав про те, що у Кабміні назвали кілька областей України, які наступними потраплять до списку "червоних" карантинних зон.

Також наш портал повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я оновили список держав, в які українці можуть летіти без побоювань заразитися коронавірусом і країн, в які поки краще не їхати.

Нагадуємо, що у МОЗ України опублікували невтішну статистику про захворюваність коронавірусом. Всього з початку пандемії коронавірусу в нашій країні було зафіксовано 1 425 522 випадків захворювання інфекцією.