З'явилися нові подробиці щодо загибелі атомного підводного човна"Курськ".

Уточнюється, що вона затонула 12 серпня 2000 року на навчаннях в Баренцевому морі. В результаті цієї трагедії загинув весь екіпаж у складі 118 осіб. Примітно, що загибель "Курська" стала одним з поворотних моментів сучасної російської історії, а тому всім дуже цікаво, чому вона пішла на дно.


В цілому загибель "курсу" з тих подій, про які ніби як всі і все знають, але якщо копнути глибше і почати розбиратися, виявляється, що відомо насправді дуже мало. За попередніми даними, всьому виною вибух торпеди, але чомусь ніхто не став вдаватися в подробиці, що стало його причиною.

Річ у тому, що торпеда була навчальною і у неї не було бойового заряду. Однак на YouTube-каналі "Редакція" віце-адмірал Валерій Рязанцев заявив, що недосвідчені торпедисти могли дійсно не звернути уваги на те, що курок клапана трохи зрушений і потихеньку пропускає повітря, що і призвело до вибуху.


Також залишається для всіх загадкою, чи був дійсно шанс врятуватися хоч у когось, хто був на борту підводного човна. Адже після вибухів у дев'ятому відсіку зібралися 23 людини, які якийсь час були живі. Вважається, що якби рятувальну операцію почали раніше, то вони б вижили.

Поведінка влади в даній ситуації, в тому числі президента Володимира Путіна, викликали критику в Росії. Трагедія трапилася, коли Путін відпочивав у Сочі і він не перервав свою відпустку заради цього, а повернувся лише через п'ять днів після трагедії.

Склалося враження, що йому взагалі не було діла до всього цього, що здалося всім вельми дивним тоді. Російський журналіст Сергій Доренко у випуску своєї авторської передачі, присвяченому загибелі "Курська", жорстко розкритикував Володимира Путіна. Примітно, що відразу після цього програму закрили, а сам журналіст звільнився з телеканалу.


Раніше "Hyser" писав про те, що з'явилося відео про катастрофу, яку від нас приховали.

Також наш портал повідомляв, що у Донецьку прогримів вибух біля резиденції Пушиліна.

Нагадуємо, що експерт розповів, що російський уряд намагається асимілювати татарське і українське населення в незаконно анексованому Кримському півострові.