Президент Молдови Майя Санду пропонує ввести в країні режим надзвичайного стану на два тижні через пандемію коронавірусу.

Так, в Молдові, яка межує з Україною, можуть ввести надзвичайний стан терміном на два тижні через коронавірус. З такою кардинальною пропозицією виступила президент країни Майя Санду разом з Вищою Радою Безпеки. Як запевняє політик, що такого рішення вимагає ситуація, яка склалася в країні.

Адже поширення коронавірусу в будь-якому випадку потрібно зупинити. Інакше він продовжить поширюватися. Зараз у лікарнях вже перебуває рекордна кількість людей.

"У зв'язку з ситуацією, що погіршується і поганими прогнозами ми вирішили, що необхідні більш суворі заходи. Йдеться про безпеку та інтереси держави. На засіданні ми вислухали жорсткі зауваження фахівців в галузі охорони здоров'я: втрати можна порівняти з щоденним катастрофою літака з нашими громадянами. Тому пора перестати ховати голову в пісок", - підкреслила президент Молдови після засідання Ради.

Так, кожен повинен розуміти, що введення надзвичайного стану буде мати на увазі під собою більш суворі правила карантину. Але в уряді Молдови говорять про те, що вони розуміють всі ризики і готові ввести компенсацію для тих людей, які не зможуть працювати через суворий локдаун. Така компенсація складе приблизно 55 $ доларів тиждень.

Крім цього, ВСБ рекомендує Кабміну і парламенту Молдови прискорити вакцинацію серед населення і відкрити онлайн-реєстрацію для всіх бажаючих. Це допоможе швидше виробити загальний імунітет до інфекції, що на сьогодні важливо для всіх.

Раніше Hyser писав про те, що названі нові області, які претендують на посилення протиепідемічних норм.

Також писали, що кількість хворих коронавірусом зростає ураганними темпами, такого ще ніколи не було.

Нагадаємо, що Національна академія наук зробила прогноз по ковиду в Україні.