Справжня весна прийде в Україну із запізненням

Про те, що всупереч відносно теплому початку календарної весни, в нашій країні ще будуть значні коливання температури аж до негативних значень, виданню "Апостроф" розповів синоптик з народу, Леонід Горбань.

За словами Горбаня, сніг, що випав у попередні місяці, буде танути ще дуже довго. Часті дощі, якими супроводжується незначне весняне потепління, можуть призвести до паводків, і, можливо, прориву Київської дамби. Березнева температура повітря, на основній території нашої країни, навряд чи підніметься вище 10 градусів за Цельсієм. Тепліше буде тільки в південних регіонах.

Не варто очікувати різкого потепління і з настанням квітня. У перші тижні ночами очікується від - 1 до - 3 градусів за Цельсієм. До середини квітня, швидше за все, температура опуститися ще нижче, а останній тиждень відзначиться дощами та штормовими поривами вітру. Таким чином, підкреслив Горбань, надії на ранню весну не мають під собою ніяких достатніх підстав.

Погода
Погода
Погода

Не обіцяє народний синоптик і "травневої спеки". Якщо вірити його дослідженням, в яких стверджується, що "сонце посилає на Землю тільки 94 хвилі", то після Великодня, 2 травня, очікуються 5-я, 17-я, і 33-я хвилі, що несуть черговий виток похолодання. Тобто, згідно з методикою наукових досліджень Леоніда Горбаня, третій місяць весни теж буде вельми холодним, що негативно відіб'ється на врожайності основних агрокультур України.

Крім цього, Горбань підкреслив, що 2021 - рік Сатурна, і буде самим неврожайним з 2016-го. Свої розрахунки, передбачення і діаграми, народний синоптик вже направив до Верховної Ради України, в надії на те, що на них все ж звернуть увагу наші чиновники.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, коли в Україні знову випаде березневий мокрий сніг.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що У ДСНС України розповіли, чому в таку весняну погоду варто триматися подалі від відкритих водойм.

А до цього "Hyser" розповідав про те, якого режиму харчування необхідно дотримуватися, якщо ви дотримуєтеся Великий піст.