Стало відомо, що через ситуацію з коронавірусом школи закриваються на канікули

За останній час обстановка з коронавірусом в Україні значно погіршилася, в результаті чого в уряді знову вдалися до адаптивного карантину, в якому рівень карантинних обмежень встановлюється відповідно до рівня епідеміологічної небезпеки. У зв'язку з цим школи деяких міст, що потрапили під карантинні обмеження "червоної" зони, вирішили раніше вийти на канікули. Про це повідомляє iнформаційний портал "ТСН".

Повідомляється, що останнім часом старшокласники міста Житомир навчалися на дистанційному типі навчання, а учні молодших класів ходили до школи. Так чи інакше, весняні канікули у них всіх вже настали на тиждень раніше, ніж планувалося. Після того, як вони закінчаться, буде вирішуватися питання про те, за якою схемою будуть вчитися діти.

У Вінниці, наприклад, сьогодні, 15 березня діти навпаки повертаються до навчання після довгих канікул, правда, вчитися вони будуть дистанційно. Варто відзначити, що хоч формально Вінниця поки входить до списку "помаранчевих" областей України, вона є однією з лідируючих за приростом хворих коронавірусом.

В Одесі учні також повертаються до навчання після відпочинку, там так само, як і у Вінниці старші класи навчатимуться вдома, а молодшокласники відвідуватимуть безпосередньо навчальний заклад.

Крім того, з завтрашнього дня, 16 березня, у Львові на дистанційну форму навчання можуть перевести учнів з 5 по 11 класів, оскільки ситуація з коронавірусом там сильно погіршилася. Рішення про це прийняв мер міста Андрій Садовий.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що в Україні офіційно почалася Третя хвиля коронавірусної інфекції і пояснив, що це означає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Міністерства соціальної політики розповіла про нововведення, згідно з яким пенсійні виплати в Україні можна буде передавати у спадок.

Також "Hyser" писав, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зробив заяву щодо того, коли ж в Україні нарешті закінчиться третя хвиля коронавірусної інфекції.