Максим Степанов розповів, за якої умови буде введений локдаун

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив про можливість чергового жорсткого локдауну в країні і назвав головну умову його введення. До чого готуватися українцям глава МОЗ розповів в ефірі програми "Свобода слова".

Максим Степанов зазначив, що повторне введення локдауну на території нашої країни відбудеться, якщо більша частина областей потраплять в "Червону" карантинну зону. Він уточнив, що умовою для максимального посилення карантинних заходів в Україні є саме 50-70% областей в "червоній" зоні.

Глава МОЗ заявив, що країна буде рухатися в стратегії адаптивного карантину. Однак якщо епідеміологічна ситуація в більшості регіонів значно погіршитися, то введення локдауну буде неминучим.

Варто зазначити, що адаптивний карантин в Україні почав діяти з 24 лютого. В рамках даного карантину країна поділена на кілька зон: зелена, жовта, помаранчева і червона. При цьому "червона" зона передбачає собою найжорсткіші карантинні обмеження. У регіонах, які потрапили в "Червону" карантинну зону, забороняється робота шкіл, кафе, ТРЦ, ресторанів, кінотеатрів і обмежено рух громадського транспорту (проїзд дозволяється тільки по спецпропусках).

Також напередодні глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов повідомив про початок третьої хвилі коронавірусної інфекції. Міністр зазначив, що в Україні фіксується все більше інфікованих коронавірусною інфекцією, що посилює навантаження на медичну систему. Степанов додав, що така ситуація спостерігається і в інших країнах. За його словами МОЗ був готовий до сплеску захворюваності і заздалегідь зміцнив медичну систему. Зокрема в лікарнях збільшили кількість місць для хворих коронавірусом.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Віктор Ляшко розповів, коли епідеміологічна ситуація в Україні стабілізується.

Також портал Hyser писав, що експерти пророкують Україні медичний колапс у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Врятувати ситуацію може тільки введення карантину.

Крім того портал Hyser інформував, що ситуація з коронавірусом виходить з-під контролю, лікарі б'ють на сполох.