У "Слузі народу" розповіли, чи планують вводити в Україні жорсткий локдаун

Народний депутат від фракції "Слуга народу" і голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що на даний момент в Україні існує загроза локдауну. Але в той же час введення "червоних" зон дає надію, що закривати всю країну не будуть. Про це він розповів в ефірі телеканалу "Україна 24".

Михайло Радуцький зазначив, що загрози локдаунів будуть в Україні до тих пір, поки не буде вакциновано 60% населення. Він підкреслив, що на даний момент країна буде витримувати адаптивний карантин. За словами Радуцького поступове закриття областей з високим рівнем захворюваності може врятувати Україну від загальнодержавного локдауну.

Народний обранець додав, що Закарпатська область, яка знаходиться в "червоній" зоні карантину вже демонструє зниження рівня госпіталізацій пацієнтів з коронавірусом. За останні кілька днів відсоток госпіталізацій знизився на 10%. Радуцький зазначив, що така динаміка дає надію, що введення локдауну в країні не знадобиться.

За словами політика на даний момент напружена епідеміологічна ситуація спостерігається в столиці, Київській та Вінницькій областях, а також у Черкасах. Ці регіони мають підвищений ризик опинитися в "червоній" зоні.

У той же час глава МОЗ Максим Степанов не виключає можливості введення повторного Всеукраїнського локдауну. За його словами посилення карантинних заходів неминуче, якщо 50-70% областей опиняться в "червоній" карантинній зоні.

Раніше портал Hyser писав, що експерти пророкують Україні медичний колапс у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Поліпшити ситуація може тільки суворе дотримання правил карантину.

Також портал Hyser інформував, що Максим Степанов попередив українців про новий небезпечний штам коронавірусу, який вражає ряд органів.

Крім того портал Hyser повідомляв, що головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко розповів, коли епідеміологічна ситуація в Україні стабілізується.