У МОЗ назвали області, які найближчим часом можуть потрапити в "червону" зону

Голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов назвав області з напруженою епідеміологічною ситуацією. Також він розповів, які регіони найбільше ризикують потрапити в "червону" зону карантину найближчим часом. Про це глава МОЗ повідомив на брифінгу у вівторок, 16 березня.

Максим Степанов зазначив, що на сьогоднішній день в "червоній" зоні карантину з максимальними обмеженнями знаходяться Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області. Складна епідеміологічна ситуація спостерігається в місті Київ та Вінницькій області, вони ризикують наступними потрапити в "червону" зону.

Глава МОЗ зазначив, що рівень захворюваності в країні продовжує зростати і разом з ним збільшується тиск на медичну систему у зв'язку з підвищенням рівня госпіталізацій. Степанов додав, що за минулий тиждень в Україні підтвердилося 60,748 тисячі нових випадків інфікування коронавірусом, а це практично на 6 тисяч більше в порівнянні з попереднім тижнем. Така ж тенденція спостерігається і в кількості госпіталізацій: за минулий тиждень медичної допомоги потребували 22,514 тисячі громадян, а за попередній - близько 21 тисячі. Таким чином за тиждень рівень госпіталізацій підвищився на 1,5 тисячі.

Варто відзначити, що якщо епідеміологічна ситуація продовжить погіршуватися, а кількість регіонів в "червоній" зоні карантину досягне позначки в 50-70%, то в Україні можуть ввести жорсткий локдаун. Таку заяву раніше зробив Максим Степанов. За його словами країна буде рухатися в стратегії адаптивного карантину, але якщо ситуація вийде з-під контролю, введення Всеукраїнського

Раніше портал Hyser повідомляв, що ситуація з коронавірусом виходить з-під контролю, лікарі б'ють на сполох.

Також портал Hyser інформував, що Максим Степанов попередив українців про новий небезпечний штам коронавірусу, який вражає ряд органів.

Крім того портал Hyser писав, що Віктор Ляшко отримав позитивний ПЛР-тест на коронавірус.