Інфекціоніст розповіла, скільки хворих COVID-19 в Україні насправді

У той час як глава МОЗ Максим Степанов заявив про початок третьої хвилі коронавірусу, лікар розповів про реальну цифру хворих в Україні. Чому коронавірус так стрімко поширюється і скільки українців захворіло насправді розповіла інфекціоніст Євгенія Менжуліна в коментарі для телеканалу"Україна 24".

Лікар розповіла, що кількість інфікованих коронавірусною інфекцією, яку показує офіційна статистика МОЗ можна спокійно подвоїти або навіть потроїти. За її словами в Україні багато громадян, які хворіють вдома і не звертаються за допомогою до медичних закладів. Також певний час необхідно на проведення аналізу, тому багато людей очікує на результати.

Інфекціоніст зазначила, що якщо раніше з діагнозом коронавірус госпіталізували в основному людей похилого віку, то зараз недуга зачіпає дітей, а також людей середнього і молодого віку. За словами Євгенії Менжуліної це пов'язано з тим, що коронавірус мутує і пристосовується, щоб збережеться в популяції людей. Вірус починає вражати молодих людей в середній і важкій формі, щоб мати більше можливостей для подальшого поширення.

До слова раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що в Україні та інших країнах світу стартувала третя хвиля коронавірусу. Міністр зазначив, що в країні спостерігається помітне навантаження на медичну систему у зв'язку зі збільшенням кількості пацієнтів, які вимагають госпіталізації. Але в той же час він підкреслив, що МОЗ готувався до чергового спалаху захворюваності.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я зробили заяву про новий локдаун.

Також портал Hyser інформував, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про новий штам коронавірусу, який вражає центральну нервову систему, нирки і печінку.

Крім того портал Hyser писав, що у Китаї у кажанів виявили новий вірус, який на 94,5% ідентичний з уже існуючим SARS-CoV-2.