Влада Ірану так і не назвала нового винуватця у знищенні українського авіалайнера

Про те, що Іран надав підсумковий звіт у справі про крах літака, що належить "Міжнародним авіалініям України" , але винним як і раніше залишився оператор ППО, повідомляє інформаційне агентство "Reuters".

Зокрема, управління цивільної авіації Ірану надало дані, згідно з якими стало відомо, що в катастрофі українського пасажирського літака, що стався в січні 2020 року, винен оператор системи наведення ППО. Відзначимо, що в результаті авіакатастрофи загинули всі 176 осіб, що знаходяться на борту, винен оператор системи наведення ППО.

Зокрема, в Ірані стверджують, що авіалайнер "МАУ", що злітав їх аеропорту поблизу від Тегерана, був ідентифікований як ворожий об'єкт через помилку оператора ППО, внаслідок чого по пасажирському літаку було випущено дві ракет класу "Земля - Повітря".

Також в управлінні цивільної авіації підкреслили, що пілоти збитого літака ніяк не могли вплинути на дії сил ППО, і в катастрофі немає ніякої провини екіпажу.

Одна з жертв авіакатастрофи. Фото: reuters.com
Одна з жертв авіакатастрофи. Фото: reuters.com

Нагадаємо, що пасажирський "Boeing 737" був збитий "Вартовими ісламської революції" 8 січня минулого року, через кілька хвилин після свого зльоту. Трохи пізніше уряд Ірану заявляв, що у всьому винна "катастрофічна помилка" сил ППО, які перебували в стані підвищеної бойової готовності через те, що перед цим збройні сили Ірану завдали ракетних ударів по військових база США в Іраку. Напад на сили США іранці пов'язали зі смертю свого військового лідера, Касема Сулеймані, який загинув через аналогічний удар США по аеропорту Багдада.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив співчуття владі Туреччини у зв'язку з катастрофою їх військового вертольота.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Україна відмовиться від радянської спадщини, І візьме на озброєння американські військові літаки.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що адміністрація Білого Дому передбачає швидку зміну верховної влади в Російській Федерації.