Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів про те, яка категорія населення залишається в зоні ризику по зараженню коронавірусом.

Так, Віктор Ляшко розповів про те, що літні люди як і раніше залишаються в зоні ризику за кількістю заражень коронавірусом. З початку епідемії ситуація в цьому плані ніяк не змінилася.

За його словами, люди похилого віку все ще в "червоній зоні" ризику, оскільки найбільша частка хворих саме у віковій групі 50-59 років, 60 і старше.

"Ми проаналізували помісячно вікову частку хворих з серпня 2020 року по березень 2021 року. Такий же аналіз зробили і по віковій частці померлих з діагнозом "коронавірусна хвороба". І побачили, що в Україні структура захворюваності за віком майже незмінна. При цьому останні три місяці бачимо зростання саме у віковій групі 60+", - розповів він.

Крім того в зоні ризику залишаються і ті люди, яким вже виповнилося більше 60 років. Зокрема, саме серед таких людей найбільше зафіксовано летальних випадків. Тому потрібно проявляти пильність і не порушувати правил карантинних зон.

Тому що саме зараз спостерігається високий ступінь зараження коронавірусом.ю багато говорять про те, що почалася Третя хвиля епідемії. І це, насправді, сильно лякає.

Також варто пам'ятати про те, що якщо людина і перехворів коронавірусом, то він може повторно заразитися. Імунітет до хвороби виробляється далеко не у всіх людей. Про це варто пам'ятати.

За результатами дослідження, опублікованого в журналі The Lancet, перенесена хвороба захищала від повторного інфікування коронавірусом на 80,5%, при цьому у людей, старше 65 років, такий захист був тільки у 47,1%.

Тому в українському уряді сподіваються на те, що вакцинація пройде найближчим часом.

Раніше Hyser писав про те, що з 23 березня Київ і Одеська область в "червоній" зоні, як працюватимуть міський транспорт, метро і поїзди.

Також писали, що мережу облетіли фото з ковидної лікарні на Івано-Франківщині, від такого видовища мурашки по шкірі.

Нагадаємо, що Степанов зробив термінову заяву з приводу вакцинації.