У Києві мають намір стежити за дотриманням карантинних обмежень у громадському транспорті.

Враховуючи непросту епідеміологічну ситуацію в місті, було прийнято рішення посилити карантинні обмеження, які торкнулися і громадського транспорту. Таким чином, не більше половини пасажирів від кількості посадочних місць має бути в маршрутках, але не всі перевізники дотримуються цього правила. Про це пише "Vgorode".


Не всі люди встигають потрапити в автобуси і тролейбуси, тому вони змушені буквально набиватися в салони маршрутних таксі. Нехтування однієї з умов карантину небезпечно і здатне ще більше погіршити і без того складну епідеміологічну обстановку в Києві.

Тому влада дала розпорядження почати перевірки маршруток на дотримання обмежень. За порушення правил карантину перевізника позбавлятимуть ліцензії, зазначив голова столичного Держспоживнагляду Олег Рубан.


На даний момент вже було зафіксовано безліч адмінпротоколів через порушення правил перевезення під час локдауну київськими маршрутками. З метою виправити ситуацію, по маршрутним таксі будуть проводитися рейди, які, як і було сказано вище, можуть закінчитися для перевізників позбавленням ліцензій на перевезення.

До слова, з 20 березня в столиці посилили карантинні заходи.

Раніше "Hyser" писав про те, що міністр охорони здоров'я Максим Степанова назвав області з напруженою епідеміологічною ситуацією, які незабаром можуть потрапити в "червону" зону карантину.

Також наш портал повідомляв, де в Україні почали вводити спецпропуски для проїзду в громадському транспорті. Разом з тим є інформація щодо того, як його отримати.

Нагадуємо, що експерт розповів, чи ліквідують маршрутки в Україні до 2030 року. Рада схвалила відповідну Національну транспортну стратегію.