У британській королівській родині велике горе - у п'ятницю, 9 квітня, на 100 році життя не стало принца Філіпа, чоловіка королеви Єлизавети II. До свого ювілею герцог Единбурзький не дожив кілька місяців, 10 червня йому б виповнилося рівно 100 років.

Про трагедію повідомила пресслужба Букінгемського палацу. Відзначається, що Філіп пішов з життя вранці 9 квітня у Віндзорському замку.

"З глибоким сумом Її Величність королева оголосила про смерть свого коханого чоловіка, Його Королівської Високості, принца Філіпа, герцога Единбурзького", - йдеться в повідомленні.

Королівська сім'я разом з людьми по всьому світу оплакує втрату...

Подальші повідомлення будуть зроблені пізніше. Сайт монархів - буде тимчасово недоступний.

У Палаці підкреслили, нездужання герцога не було пов'язане з COVID-19.

Відомо, що на початку 2021 року принц Філіп був госпіталізований і провів у лікарні близько місяця. Тоді повідомлялося, що госпіталізація — це запобіжний захід, який прийняли його лікарі, оскільки герцог відчув нездужання.

Пізніше чоловіка королеви перевели в лікарню Святого Варфоломія, де його продовжили лікувати від інфекції, а також зробили операцію на серці.

У середині березня принца Філіпа виписали з лікарні і він повернувся у Віндзорський замок.

У грудні 2016 року принц Філіп побив рекорд довголіття серед чоловіків, що походять від королеви Вікторії.

Варто відзначити, що принц Філіп склав з себе королівські обов'язки у 2017 році. У той же рік принц Філіп і королева Єлизавета II відсвяткували 70-ту річницю весілля.

Принц Філіп прожив довге і цікаве життя. Він був опорою і підтримкою для своєї дружини Єлизавети II.

У королеви Єлизавети II і принца Філіпа четверо дітей: Чарльз, Анна, принцеса Великобританії, Ендрю, герцог Йоркський, і Едуард, граф Уессекський.

Раніше "Нyser" писав про те, що померла двоюрідна сестра королеви Єлизавети II леді Мері Колман.

Також наш портал повідомляв, з життя пішов відомий львівський вчений і винахідник Зенон Готра.

Нагадуємо, 6 березня у віці 94 років помер геніальний голландський інженер Лодевейк (Лу) Оттенс, який придумав аудіокасету.