У Верховній Раді не підтримали рішення про повернення пільгової ціни для населення.

Верховна Рада в ході позачергового засідання не підтримала проект постанови про повернення пільгової ціни на електроенергію для населення в розмірі 90 коп. за кВт-год при споживанні перших 100 кВт-ч. Це стало великим розчаруванням для багатьох, тому що ціна на електрику, зараз дійсно висока.

Зазначається, що за прийняття законопроекту під номером 4590 проголосувало лише 174 депутати. Цих голосів недостатньо. Для того, щоб законопроект був прийнятий необхідно набрати як мінімум 226 голосів народних обранців.

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус зазначив, що очолюваний ним комітет на своєму засіданні не підтримав зазначений проект. Також політик стверджує те, що цей документ практично повністю дублює законопроект, який раніше був прийнятий 28 січня.

Тому Герус заявив про те, що їм немає ніякого сенсу приймати те, що раніше ними ж і було прийнято.

Таким чином Парламент мав намір своїм рішенням дати доручення Кабінету Міністрів розробити документ, за допомогою якого можна було б повернути пільгову ціну на електрику для населення.

Нагадаємо, що підвищення тарифу на електроенергію відбулося наприкінці грудня. Після цього було ініційовано не одну перевірку щодо актуальності такого підвищення. Так як тариф на електроенергію не змінювався протягом тривалого часу. Але як розповіли в уряді, що це давно потрібно було зробити, але ніхто з екс-політиків не хотів брати на себе таке не популярне рішення.

Адже підвищення тарифу відразу ж викликало відповідну негативну реакцію в українців.

Раніше Hyser писав про те, що українцям зробили тарифний "сюрприз", як зміняться ціни на газ.

Також писали, що українцям суттєво зменшили розмір субсидій.

Нагадаємо, що українцям готують неприємний "сюрприз" щодо боргів за комунальні послуги.