Жителі столиці України виступають за перейменування однієї зі станцій метро

В столичний метром існує станція"Героїв Дніпра". Деяких жителів міста, однак, це не влаштовує такий стан справ, тому вони пропонують перейменувати цю станцію, розташовану на Оболонсько-Теремківській лінії в "Героїв УПА". Крім того, пропонується змінити оздоблення станції, щоб воно відповідало вимогам закону про декомунізацію. Відповідну петицію у понеділок, 19 квітня, опублікували на порталі Київської міської ради.

Автор петиції Василь Бабич заявляє, що сьогоднішня назва пов'язана з "влаштованим російсько-більшовицькими окупантами в 1943 взяттям Києва і вигнанням звідти інших окупантів — німецько-нацистських".

Крім того, творець петиції нарікає на те, що в оформленні станції "Героїв Дніпра" досі присутня Гвардійська стрічка, використання якої в Україні після подій на сході країни заборонено. Замість неї Бабич пропонує використовувати червоно-чорну символіку, пов'язану з боротьбою українського народу.

Нагадаємо, що станція "Героїв Дніпра" -25-а станція в київському метро, що є звичайно на Оболонсько-Теремківській лінії. Біля неї розташовується станція "Мінська". Відкрили" Героїв Дніпра " 6 листопада 1982 року, по однойменній вулиці.

Назва "Героїв Дніпра" пов'язана з подіями Другої світової війни та перемогою на нацистськими військами в Києві зокрема. Колони оформлені у вигляді смолоскипів, схожим чином виконано і освітлення. На одній зі стін розташована смуга з полірованого каменю, що символізує радянський орден Слави.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що мер Києві Віталій Кличко розповів, що в місті в певний момент повністю зникнуть маршрутки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у столиці розгорівся тарифний скандал, коли один зі споживачів з'ясував, що за опалення йому потрібно заплатити 70 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що на країну мчить стихія, через яку довелося оголосити штормове попередження.