Президент України Володимир Зеленський вимагає, щоб більшість жителів країни отримали щеплення від коронавірусної хвороби.

Про це він заявив під час селекторної наради з протидії поширенню коронавірусу, пише Офіс президента.

"До Дня Незалежності більшість українців, які потребують щеплення від COVID-19, повинні отримати вакцину. Темпи вакцинації необхідно збільшувати. Крім того, потрібно проводити роз'яснювальну роботу серед людей щодо важливості вакцинації. Адже це-єдиний і найбільш ефективний шлях у боротьбі з пандемією", - сказав гарант.

Зазначимо, що за словами прем'єр-міністра на сьогоднішній день отримали вакцину понад 759 тисяч осіб. Зараз є можливість за добу прищеплювати 80-100 тисяч українців.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в країні є можливість вакцинувати щодня 400-500 тисяч осіб щодня при наявності вакцини. У країні працюють 11 тисяч кабінетів. Він зазначив, що темпи вакцинації планується нарощувати.

За словами віце-прем'єр-міністра-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова та міністра охорони здоров'я в Україні триває процес підготовки до впровадження "паспортів вакцинації та імунізації" відповідно до європейських стандартів.

Нагадаємо, що ходять чутки про те, що Степанова планують відправити у відставку, але він сам не згоден з цим. Міністр упевнений, що під його керівництвом медична система зробила великий крок вперед.

"Здатність медичної системи робити ПЛР-тестування збільшена в 400 разів за рік. У нас на піку третьої хвилі епідемії на кисні перебувало 44 тисячі осіб. Рік тому система мала лише 3,5 тисяч ліжок з киснем", — розповів глава МОЗ.

Щодо вакцинації Степанов розповів, чого змогло домогтися МОЗ.

"Ми зробили слайди - що зроблено МОЗ, щоб забезпечити країну вакцинами. Це статус забезпечення в 2021 році. Тут викладено включно те, на що у нас укладені, проплачені контракти — це 32 млн доз разом з COVAX", — розповів він.

Раніше Hyser писав про те, що депутат Олексій Гончаренко заявив, що Офіс президента збирається відправити у відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Також Hyser повідомляв, що у МОЗ прогнозують нову хвилю захворювань.

Нагадаємо, що Зеленський попередив про нову хвилю коронавірусу.