Всупереч тому, що російські війська відвели від українських кордонів, президент РФ Володимир Путін все ще не відмовився від агресивних планів щодо України. Особливо турбує ситуація в Чорному морі.

Про це заявив американський політтехнолог-республіканець Дейн Вотерс у коментарі українському виданню "Апостроф".

Експерт упевнений, Росія не піде на зниження ескалації на Донбасі. Крім цього, світову спільноту дуже турбує ситуація, що склалася в Чорному морі. Політтехнолог зазначив, що російські війська його перекрили, тим самим завдаючи шкоди економіці України й дестабілізуючи ситуацію в країні.

"Сьогодні мене набагато більше турбує те, що відбувається в Чорному морі - росіяни його перекрили. Мені здається, що це такий багаторівневий підхід: вони застосовують психологічну зброю, сподіваючись, що помилки українського уряду дадуть їм виправдання для нападу.

Економічно вони завдають шкоди Україні, обмежуючи доступ до портів, вільної торгівлі. І звичайно, є "опозиційні" партії в Україні, які створюють політичний хаос і дестабілізують ситуацію", — зазначив Дейн Вотерс.

Крім цього, американський експерт підкреслив, що Володимир Путін втручається у внутрішні справи багатьох країн, у тому числі України, Ємену, Сирії. На думку Вотерса, таким чином глава Кремля хоче показати, що він здатний вирішувати конфлікти, навіть якщо сам же їх і створює. Також це дозволяє йому влаштувати торг.

Варто відзначити, що багато українських та закордонних військових експертів говорять про те, що загроза наступу Росії з Криму зберігається. Відомо, що українська розвідка зафіксувала лише часткове відведення російських військ з території Криму.

Як заявив міністр оборони України Андрій Таран у ході віртуального виступу на засіданні підкомітету Європарламенту з питань безпеки й оборони (SEDE), Росія збільшила свою військову міць в Криму до 42 тисяч військовослужбовців. Ці сили об'єднані в наступальні формування, які здатні здійснювати бойові дії з використанням всіх видів кінетичних систем зброї з метою бойових наступальних операцій.

Раніше "Нyser" писав про те, що генерал Віктор Муженко розповів, що буде, якщо армія РФ перейде український кордон.

Також наш портал повідомляв, російські збройні сили зосереджують війська в Криму.

Нагадуємо, Леонід Кравчук розповів, як обійти Кремль на переговорах по Донбасу.