Як відомо, з вересня поточного року більшість пенсіонерів більше не отримуватимуть пенсію додому, виплати відбуватимуться в безготівковій формі, на карту. В уряді вже обговорили тарифи на оплату послуг АТ "Укрпошта", пов'язаних з доставкою пенсійних виплат у готівковій формі.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів відповідну нараду з міністрами 30 квітня. Про це повідомила пресслужба на офіційному сайті Кабінету Міністрів України.

Зазначається, що на нараді були присутні Міністр інфраструктури Владислав Криклій, Міністр соціальної політики Марина Лазебна, заступник керівника офісу Президента Юлія Свириденко, голова Пенсійного Фонду Євген Капінус, а також генеральний директор АТ "Укрпошта" Ігор Смілянський, представники Мінфіну та Мінекономіки.

Вході засідання Денис Шмигаль підкреслив, що доставка пенсій повинна відбуватися максимально комфортно для людей.

Він зазначив, що міністерства і державні органи, залучені в даний процес, повинні найближчим часом розв'язувати це питання і знайти ефективне рішення, яке дозволить захистити як пенсіонерів, так і листонош.

Прем'єр-міністр зазначив, що перехід з готівкової на безготівкову форму повинен бути поступовим.

"Перехід на отримання пенсій з готівкової на карткову форму повинен відбуватися поступово і реалізовуватися як право людей, а не зобов'язання" - заявив глава уряду.

У повідомленні пресслужби Кабміну також говориться, що Пенсійний фонд і АТ "Укрпошта" спільно працюють над тим, як поліпшити якість послуг для пенсіонерів.

Варто відзначити, раніше в уряді заявили, що з 1 вересня всі пенсії будуть нараховувати на банківські картки. Пенсійні виплати додому приноситимуть лише маломобільним категоріям пенсіонерів.

Таке рішення уряду зумовлене насамперед через вимоги "Укрпошти", яка доставляє пенсії по домівках, — знову збільшити тарифи за доставку. А грошей у держави на це немає.

Раньше "Нуѕеr" писав про те, що Лазебна розповіла про дірку в Пенсійному фонді.

Також наш портал повідомляв, українцям розповіли більше про накопичувальну пенсійну систему.

Нагадуємо, у Пенсійному фонді розповіли, що тепер необхідні довідки стало простіше отримати.