Росія може захопити ще частину України - акваторію Азовського моря, оскільки посилює біля цієї території свою військову присутність.

Таку думку висловив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю CNN.

Концентрацію військ країни-агресора в акваторії Азовського моря він назвав "повзучою анексією".

"...Росія може провести цю повзучу анексію Азовського моря. Вона постійно посилює свою військову присутність там і порушує торгові шляхи", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Міністр також додав, що військові навчання, що проводилися на півдні Росії, були відпрацюванням військових дій проти України.

"Але навіть якщо це всього лише навчання, те, що вони відпрацьовують, це оточення України й наступальні операції проти України", — заявив глава зовнішньополітичного відомства.

У РФ вже встигли прокоментувати заяву Дмитра Кулеби. Член комітету Ради Федерації з міжнародних справ, "сенатор" від Криму Сергій Цеков повідомив, що Росія нібито забезпечує безпеку територіальних вод Азовського і Чорного морів, посилюючи заходи на тлі можливих загроз, при цьому перешкод для проходу іноземних суден по Керченській протоці з дотриманням необхідних вимог немає.

За словами Цекова, Заява українського міністра надумана. Більш того, він запевняє, що це Росія нібито турбується за свою безпеку "з урахуванням тих загроз, які чуємо з боку України та інших країн постійно".

Варто відзначити, що у Росії великі плани на Азовське море, адже там, на думку влади РФ, можна почати бурити свердловини для постачання окупованого Криму водою.

Так званий глава окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов раніше заявив про великі запаси прісної води під дном Азовського моря.

Раніше "Нyser" писав про те, що експерт розповів про багаторівневий удар РФ по Україні.

Також наш портал повідомляв, генерал Віктор Муженко розповів, що буде, якщо армія РФ перейде український кордон.

Нагадуємо, Леонід Кравчук розповів, як обійти Кремль на переговорах по Донбасу.