Введений нещодавно річний тариф на газ може обернутися катастрофою

Не так давно в Верховній Раді України прийняли рішення про введення річного тарифу на газ, який покликаний убезпечити українців від різких стрибків вартості на газ, оскільки протягом 12 місяців на блакитне паливо діятиме одна ціна. Однак, експерти з парламенту заявляють про те, що річні Тарифи можуть тільки погіршити ситуацію.

Перші заступник представника комітету парламенту з питань житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко заявив, що результатом введення річного тарифу на блакитне паливо може стати те, що борги українців за ЖКП перевищать 100 мільярдів гривень, а вартість опалення зросте на 57 відсотків.

Як приклад експерт навів один з обласних теплокомуненерго, який вже встиг укласти з" Нафтогазом " договором за новими цінами і перерахував тарифи за відповідною методикою. В результаті вартість опалення зросла на 57 відсотків, навіть незважаючи на те що спеціальна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та ЖКП, досі не затвердила нові розцінки.

Кучеренко вважає, що українському уряду необхідно урезонити Міжнародний валютний фонд з його ідеєю про ринок блакитного палива на рівні "імпортного паритету" і встановити справедливу вартість газу для українців, в іншому випадку це обернеться для українського суспільства катастрофою. Українці будуть просто нездатні оплачувати газ і опалення за непомірно збільшеними цінами, і їх і так величезний борг за житлово-комунальні послуги досягне 100 мільярдів гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що новий тарифи на електроенергію, який діятиме наступні два місяці, вже затверджений.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в "Укрзалізниці" заявили про намір підвищувати вартість квитків.

Також "Hyser" писав, що експерти попередили українців про те, що підвищення цін на газ — не єдине, чого варто побоюватися.