Фахівці розповіли, чи є хронічні захворювання протипоказанням до вакцинації від коронавірусу.

Виявилося, що вакцинація таким людям навпаки потрібна більше ніж іншим. У деяких випадках вона може їм врятувати життя і, як мінімум, полегшити перебіг COVID-19. Відповідну заяву зробили в Міністерстві охорони здоров'я України, пише "Українська правда".


Так, наприклад, людям, що страждають від гіпертонії, діабету, астми, онко - або аутоімунного захворювання, ВІЛ, гепатиту або від іншої хронічної хвороби, найкраще таки пройти вакцинацію від коронавірусу. Це рекомендує МОЗ.

За словами фахівців, вакцина здатна не тільки полегшити перебіг COVID-19, а й захистити від зараження. Головне, що вона дає, це свободу в пересуваннях і легкість при спілкуванні з людьми, без страху захворіти.

Медики розповіли, чому вакцинація проти коронавірусу так потрібна, фото: Громадське

Однак у Міністерстві заради перестраховки перед вакцинацією все-таки радять переговорити зі своїм особистим лікарем про свої побоювання. Особливо в тому випадку, якщо приймаєте якісь препарати. Разом з тим перед самим щепленням варто проінформувати медичного працівника, який робить укол, про ваші хронічні захворювання.


Варто відзначити, що протипоказання до всіх вакцин проти COVID-19 таки є, серед них температура тіла вище 38,5 °C, важка алергія на один з компонентів вакцини і вагітність.

Раніше "Hyser" писав про те, що президент України Володимир Зеленський попередив українців щодо вакцини та Дня Незалежності.

Також наш портал повідомляв, що експерти назвали дату, коли варто очікувати нового удару від епідемії коронавірусу.

Нагадуємо, що у Франції людям замість вакцини від коронавірусу вкололи стерильну воду.