З'явилася інформація щодо того, що українські воєнні будуть задіяні в деяких заходах кампанії Fires Shock під час багатонаціональних навчань Defender Europe 21.

Варто відзначити, що вони вже почалися на днях в Естонії. Відповідною інформацією з цього приводу поділився полковник Даніель Міллер, командувач 41 бригади польової артилерії армії США, пише "Цензор.НІ".


За його словами, одна з головних подій кампанії Fires Shock – це навчання під назвою Dynamic Front, яке в цьому році пройде на полігоні Графенвер в Німеччині. Саме в цьому заході будуть брати участь 1 800 військових від 16 країн НАТО з усієї Європи, в том числі і Україна буде залучена до цих тренувань.

Полковник армії США зазначив, що всі учасники повинні об'єднатися, щоб продемонструвати свої сили і можливості в ході спільної, а головне командної роботи.


До слова, почалися щорічні навчання НАТО Defender Europe 4 травня 2021 року під керівництвом США. Головною метою цих тренувань є формування готовності та взаємодії між військовими США, НАТО та країн-партнерів.

Всього в цей раз участь у навчаннях НАТО Defender Europe 21 візьмуть участь 28 тисяч військових з 26 держав. Також варто відзначити, що влітку більша частина навчань Defender пройде навколо Чорного моря і регіону Балкан.

Раніше "Hyser" писав про те, що свята закінчилися і на Донбасі поновилися військові дії.

Також наш портал повідомляв, що головнокомандувач збройними силами України, генерал Віктор Муженко розповів, що буде, якщо Росія перейде наш кордон.

Нагадуємо, що президент України Володимир Зеленський виступив з потужним закликом до ЄС.