У Верховній Раді розглянуть закон про подальшу діджиталізацію України

В парламент України внесли законопроект про надання електронних послуг з реєстрації місця проживання, завдяки якому українці зможуть отримувати прописку в режимі онлайн, в той час як з паспортів зникне штамп про місце проживання. Відповідний законопроект №5463 був опублікований на офіційному порталі Верховної Ради.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федров щодо "проекту Закону Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларації місця проживання в Україні" заявив, що на сьогоднішній день жителям України для того, щоб отримати свідоцтво про місце реєстрації місця проживання або отримання довідки-додатка до ID-картки необхідно пройти кілька установ і чекати в чергах, в той час як прийняття закону дозволить від того позбутися.

Чиновник розповів, що достатньо буде увійти в додаток "Дія" або зайти на його офіційний портал і зробити всього кілька кліків. Крім того, він пояснив, що підписку прив'яжуть до ряду життєвих ситуацій, де вона по-справжньому потрібна.

Міністр цифрової трансформації також розповів, що на сьогоднішній день кожен третій громадянин України прописаний не за фактичним місцем проживання, а ще близько мільйона українців взагалі не мають прописки. У той же час, пропонований законопроект зробить зміну місця реєстрації проживання декларативним.

Таким чином український уряд продовжує розширювати обсяг державних послуг, які українці можуть отримати в режимі онлайн, що істотно полегшує всім життя і дозволяє позбутися черг в державних установах.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Верховній Раді заявили, що річні Тарифи можуть обернутися для українців катастрофою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про те, що був введений новий штраф, що досягає 17 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що У Міносвіти зробили заяву щодо того, чого очікувати школярам 1 вересня.