У мережі опублікували ролик вилучення унікальної шістки з гаража

В Україні та інших країнах колишнього СРСР до ЗІЗ пір знаходиться безліч "капсул часу"- автомобілів, забутих або залишених власниками в гаражах на тривалий час. Незважаючи на те, що багато їх таких машин могли стояти незаймані дуже довгий час, наприклад, 20 або 30 років. Однак навіть такі машини можуть не представляти особливої цінності, так як їх пробіги все одно можуть скласти 20-30 тисяч кілометрів, якщо мова йде про машини, випущених в 70-х роках. Інша справа, коли інтереси викликає не стан машини, що стояла, а конкретний автомобіль, що представляє собою велику рідкість. Один з таких автомобілів показали на YouTube-каналі "Roma Urraco".

Так, в мережі з'явився ролик, на якому відображено, як двоє автолюбителів зламують гараж, в якому стоїть несподівано цікавий автомобіль. Здавалося б, з одного боку — це ВАЗ-2106, улюблена величезною кількістю автолюбителів машина, яка, тим не менш, особливої цінності не представляє. З іншого ж боку - це одна з перших випущених "шісток" в принципі, що робить її досить унікальною.

Варто відзначити, що у автолюбителям знадобилося досить багато часу і сил для того, щоб відкрити амбарний замок, який висів на гаражі. Спочатку замок хотіли заморозити зсередини спеціальним спреєм, проте це не дало ніяких результатів. Далі в хід пішов лом, який, що характерно, не витримав і зламався. Зрештою вже пошарпаний замок "добили" ножівкою по металу, і гараж нарешті відкрився.

Стояв там, як і говорилося вище, ВАЗ-2016, Пробіг якого залишав 30 тисяч кілометрів. Тобто стан машини вже далеко від абсолютно нового, проте основний інтерес представляє саме те, що це 54-а випущена "шістка", більш того, на сьогоднішній день це найраніший ВАЗ-2106 в світі. Таким чином, після відновлення автомобіль може стати цінною частиною колекції якогось шанувальника вітчизняного автопрому.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, на яких машинах найчастіше скручують Пробіг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що автолюбителю вдалося знайти в гаражі ВАЗ-2104 з рекордно низьким пробігом

Також "Hyser" писав, що в мережі згадали про кілька цікавих радянських автомобілях, про які мало хто знає.