В Україні ще мінімум два рази піднімуть пенсію.

У зв'язку з підвищенням прожиткового мінімум в Україні заплановано ще два підвищення пенсій. Перше підвищення заплановане на 1 липня. Це відбудеться через зміну прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян. В результаті мінімальна пенсія зросте на 85 грн і складе 1854 грн. Відповідно ті, чия пенсія нараховувалася від заробітної плати, що в п'ять разів перевищує середню, отримають надбавку 850 грн. Такий поділ був завжди. Тому українців закликають уважно стежити за своїм стажем і не нехтувати ним.

Відразу стає зрозуміло, що таке підвищення торкнеться далеко не кожного пенсіонера. Але в уряді намагаються зробити все можливе, щоб кожна людина отримувала гідну виплату. Тому підвищення пенсій відбувається поступально.

Крім того виплати зростуть у людей з інвалідністю. Всі підвищення будуть відбуватися в автоматичному режимі і тому нікуди нікому їздити не потрібно.

В цілому величина пенсійних виплат в Україні варіюється від:

  • мінімальної, яка не може бути меншою за прожитковий мінімум, а надбавка за додатковий стаж становить 1% від нього;

  • до максимальної, яка складе не більше десяти прожиткових мінімумів. Зараз вона досягає 17690 грн, а в липні складе 18540 грн. З цього правила є виняток для суддів-розмір їх виплат необмежений.

Крім того, в державі вже давно планують збільшити соціальні виплати, які поки для багатьох залишаються на мінімальному рівні. Але ситуація найближчим часом може кардинально змінитися. Поки ніхто ніяких дат не називає, але це точно відбудеться в якнайближчим часом.

Раніше Hyser піал про те, що Денис Шмигаль прокоментував нововведення щодо виплат пенсій на карту.

Також писали, що у ПФУ зробили важливу заяву щодо пенсійних виплат у травні, кого торкнеться в першу чергу.

Нагадаємо, що українців готують до пенсійної новації.