У травні 2021 року в процедуру отримання субсидії внесли зміни

З травня поточного року всі одержувачі субсидія повинні будуть заново подати заявку на отримання допомоги від держави. Таким чином в уряді хочуть визначити, хто насправді потребує субсидій. Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів №420, яке набуло чинності 30 Квітня.

Відповідно до постанови, тепер для того, щоб отримати житлову субсидію, необхідно подати нову заяву про призначення та надання субсидії, а також декларація про доходи та витрати осіб, які звертаються за субсидіями.

Нові документи необхідно подати в період з травня по вересень, незалежно від того, в якому з місяців цього періоду буде подано заяву, субсидія, в разі підтвердження, буде надаватися з травня 2021 року.

Субсидія не буде призначатися і перепризначатися в разі, якщо житлоплощу квартири перевищує 130 квадратних метрів, а площа приватного будинку — 230 квадратних метрів. На допомогу можна також не розраховувати, якщо у власності є ТЗ, з року випуску якого пройшло менше 5 років або більше одного ТЗ, з випуску яких пройшло менше 15 років. При цьому, правда, не враховуються машини, які отримані безкоштовно або куплені на пільгових умовах.

Якщо в домогосподарстві, що претендує на субсидію, присутні особи старше 18 років, у яких відсутні доходи, середньомісячний дохід становить менше мінімальної зарплати, або які не оплачували ЄСВ у розмірі не менше мінімального протягом трьох місяців, які враховуються при призначенні субсидії. Нарешті, якщо члени домогосподарства перебували за кордоном протягом більше 60 днів, субсидію вони теж не отримають. Виняток робиться тільки для відряджень і навчання.

Нарешті, якщо хтось із членів домогосподарства протягом 12 місяців до звернення здійснив операцію, що перевищує 50 тисяч гривень. Мається на увазі покупка земельної ділянки, нерухомості, машини, цінних паперів і т.д. крім того, враховується одноразова оплата роботи або послуги, виняток робиться для медичних, освітніх і ЖК послуг.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у ПФУ зробили заяву щодо пенсій у травні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кабміні готують зміну, яка знизить податки і підвищить субсидії.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що електрика і газ незабаром подорожчають.