В Києві була помічена колона воєнної техніки.

Зокрема, її бачили вдень у п'ятницю, 7 травня, в Оболонському районі столиці. Уточнюється, що це були три танки і військові вантажівки. Відповідні фото вже гуляють мережею, а автором їх є кореспондент "Апостроф" Дмитро Олійник.

у мережі з'явилися ексклюзивні фото переміщення техніки, фото: Дмитро Олійник

Не виключено, що військова техніка призначена для параду, який можливо планується в День Перемоги 9 травня в Києві. Таким чином, вже цими вихідними в столиці відзначатиметься День пам'яті та річниця перемоги у Другій світовій війні.

З цієї нагоди традиційно пройде низка заходів для киян та гостей столиці. Очікуються церемонії покладання квітів, тематичні виставки, зустрічі з ветеранами бойових дій та ін.


До слова, якщо поява військової техніки в Києві обумовлена святом, то причини стягування війська Росією в Крим куди більш загадкові. Міністерство оборони Америки вважає, що це можна вважати продовженням російської агресії проти України.

Тобто Кремль намагається забезпечити собі новий інструмент для тиску. Також, що примітно, російські війська масово прибувають не тільки в Крим, а й посилюють свої позиції на Донбасі. За словами глави Розвідувального управління Міноборони США генерал-лейтенант Скотт Беррье, своїми дії Кремлю поки успішно вдається стримувати морські і повітряні операції країн Заходу.

Раніше "Hyser" писав про те, що глава Кремля Володимир Путін поверне армію до кордонів України в певні терміни.

Також наш портал повідомляв, що президент України Володимир Зеленський приєднався до українських військових в окопах.

Нагадуємо, що Україна розпочала потужні навчання на випадок наступу Росії, під час яких українські військові демонструють свої приголомшливі вміння.