Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко назвав регіони, в яких спостерігається найбільш важка ситуація у зв'язку з пандемією коронавірусу.

За його словами найбільш критична ситуація спостерігається в Чернігівській і Полтавській областях, пише "Обозреватель". Саме в цих регіонах показники захворюваності та смертності є одними з найвищих серед регіонів України.

"Найбільш критична ситуація - в Чернігівській і Полтавській областях, де показники захворюваності і смертності є одними з найвищих серед регіонів України і в порівнянні з аналогічними показниками великих європейських країн", — заявив Ляшко.

Нагадаємо, що до кінця поточного року львівські вчені мають намір представити вакцину проти коронавірусу власної розробки. Почати випробування вакцини вони планують вже на початку 2022 року. Про це розповів директор Інституту біології клітини НАН академік Андрій Сибірний.

За його словами спочатку вірусні білки повинні пройти перевірку на лабораторних тваринах - трансгенних мишах, яких будуть навмисно заражати вірусом, а потім вводити вакцину.

Ще достовірно не відомо, чи можливо провести подібного роа випробування в існуючих умовах, тому Сибірний не виключає того, що доведеться звернутися за допомогою до вчених з Польщі, з якими існує попередня домовленість з даного питання.

Академік зізнається, що їм хотілося б створити вакцину власними силами без сторонньої допомоги, але останній етап вкрай важливий, тому без міжнародного співробітництва не обійтися.

Також повідомляється, що вчені зі Львова планують створити таблетку від коронавірусу, проте спочатку їм належить зробити вакцину.

Раніше Hyser писав про те, що експерти назвали дату, коли варто очікувати нового удару від епідемії коронавірусу.

Також Hyser повідомляв, що стало відомо про нові епіцентри ковіда в Україні.

Нагадаємо, що у Франції людям замість вакцини від коронавірусу вкололи стерильну воду.