У Києві місцева влада назвала поминальні дні.

Так, у Києві поминальні дні пройдуть з 9 по 12 травня включно. Люди зможуть відвідати могили своїх спочилих родичів і друзів.

Про це повідомляти прес-служба КМДА.

Поминальні дні пройдуть на столичних кладовищах за наступним графіком:

9 травня - на Пироговському, Корчуватському, Мишоловському, Чапаєвському, північному, лісовому, Пуща-Водицькому, Меморіалі на могилі Невідомого солдата в Парку Вічної Слави, південному, Святошинському, Братському, Михайлівському, Солом'янському, Совському, Шулявському, військовому, Старообрядному, на кладовищі Державного історико-меморіального Лук'янівського заповідника.

10 травня - на Дарницькому, Позняківському, Бортничанському, Вигурівському, Троєщинському, Звіринецькому, Куренівському, Жулянському, Біличанському.

11 травня - на Байковому, СКП "Київський крематорій", Биківнянському.

Але незважаючи на це всіх киян і гостей міста просять суворо дотримуватися правил карантину і не порушувати їх. Адже це дуже важливо і від цього буде залежати здоров'я і життя людини. Пандемія коронавірусу триває в країні. Хворих стає все більше, а кількість летальних випадків все збільшується.

Тому зараз не час розслаблятися і порушувати адаптивний карантин. Якщо є така можливість, то потрібно мінімізувати свої контакти з іншими людьми, щоб не валити себе небезпеки. У людних місцях не варто забувати про захисну медичну маску і регулярне використання антисептика.

Після приходу додому важливо ретельно помити руки з милом. Якщо у людини спостерігаються ознаки респіраторного захворювання, то від контакту з ним найкраще відмовитися. Так як це загрожує негативними наслідками.

Раніше Hyser писав про те, що у Києві вшанували відому ікону, яка володіє чудодійними можливість.

Також писали, що 8 травня в Україні та в усьому світі відбувся день пам'яті та примирення.

Нагадаємо, що в українській церкві розповіли, як правильно поминати покійних.