Водіям назвали пісні, які краще не вмикати за кермом

Багато водіїв вважають за краще під час їзди слухати музику. Улюблені треки підбадьорюють і дозволяють веселіше скоротати час за кермом, особливо якщо має бути довга поїздка. Однак вчені з'ясували, що музика не завжди позитивно впливає на водія і навіть може стати причиною ДТП. Про це інформує портал "Профіль".

Вчені з Південно-Китайського технологічного університету встановили, що музика, яка звучить в салоні автомобіля може спровокувати водія на необдумані вчинки, що в свою чергу підвищує ризик потрапити в ДТП. За словами фахівців треки з темпом понад 120 ударів у хвилину підвищують ризик розігнатися і зробити небезпечний маневр. Тому для поїздки краще вибирати більш спокійну музику.

Крім того, вчені виявили, що водії, які під час поїздки слухали важку музику в два рази частіше змінювали смугу руху і перевищували швидкість. Експерти поділилися результатами дослідження і склали перелік найнебезпечніших пісень для водіння. Так, в число небезпечних увійшли: "Born To Run" Брюса Спрінгстіна, "Party In The USA" Майлі Сайрус, "Don't Let Me Down" The Chainsmokers, "American Idiot" Green Day, "Mr. Brightside" The Killers.

Також вчені виділили пісні, які добре підходять для поїздок, оскільки надають заспокійливу дію на водіїв. Так, в їх список потрапили: "Africa" Toto, "Under The Bridge" Red Hot Chili Peppers, "Stairway To Heaven" Led Zeppelin, "God's Plan" Дрейка, "Location" Халіда.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Києві водій-утікач влаштував гучну ДТП. Автомобіль на швидкості скоїв наїзд на пішохода і зник з місця події.

Також наш портал інформував, що під Житомиром сталася серйозна аварія, в результаті якої автомобіль перетворився на купу металу, а водія затиснуло в салоні.

Нагадаємо, що у Хмельницькій області сталася трагічна ДТП, яка розбурхала всю Україну. В результаті аварії загинула мати і дитина.