Українців попередили про важливі зміни в розмірі пенсійних виплат

У поточному році близько 10 мільйонів пенсіонерів очікує планове підвищення пенсійних виплат. Незважаючи на це, однак, у деяких пенсіонерів виплати не збільшаться, а навпаки, у зменшаться. Про це повідомляє Інформаційний портал "Мінфін".

Повідомляється, що у зв'язку ст.50 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" пенсіонер може позбудеться виплат за відповідним рішенням суду, виконавчих записів нотаріусів, а також через низку інших рішень і постанов, які необхідно виконувати також, як і судові рішення. Таким чином, наприклад, одержувачу виплат можуть знизити співу, якщо у нього є борг по аліментах, невиплачені штрафи, кредити і так далі.

Варто відзначити, що найчастіше причиною зниження пенсій для літніх українців є переплата коштів з вини пенсіонера. Друга найпоширеніша причина-працевлаштування пенсіонера. При цьому переплату можна повернути самостійно, а якщо цього не зробити, то Пенсійний фонд України почне затримувати від однієї п'ятої до половини пенсії, щоб компенсувати свої збитки.

50 відсотків пенсії можна втратити в разі, коли Одержувач виплат компенсує шкоду, завдану здоров'ю людини, не виплачує аліменти, був спійманий на розкраданні майна підприємств і організацій, або якщо пенсіонер отримував переплачені суми заробітної плати.

Нагадаємо, що в 2021 році український уряд запланував кілька планових підвищень пенсійних виплат. Пенсіонерам, у яких немає ніяких проблем із заборгованістю, виплати підвищать вже в липні.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в уряді заявили, що виплати деяких пенсіонерів підвищаться в два рази.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли про те, що скоро їх зобов'яжуть виплачувати новий податок.

Також "Hyser" писав, що в уряді заявили про появу нового виду фінансової допомоги.