Далеко від Батьківщини була виявлена унікальна версія "Запорожця" у відмінному стані

"Запорожець"- улюблена величезною кількістю радянських автомобілістів машина, яка, як не дивно, змогла "засвітитися" і далеко за межами Радянського Союзу, в європейських країнах. Інформаційний портал "MMR"розповів, що на одному з британських сервісів з продажу автомобілів з'явився унікальний експортний варіант "запорожця", який називався "Ялта".

Виставлений на продаж автомобіль, що представляє собою дещо поліпшену версію оригінального "горбатого", був випущений в 1969 році. Конкретно ця модель поставлялася в обмежене число країн, і, тим не менш, якось опинилася в Латвії.

Від оригінального ЗАЗ-965 автомобіль відрізнявся декоративними панелями на боках кузова, унікальним шильдиком "Jalta" ззаду, радіоприймачем, поліпшеною звукоізоляцією і наявністю попільнички. За ці всі відмінні риси власник машини просить 8 тисяч фунтів стерлінгів, що приблизно дорівнює 310 тисячам гривень. При цьому варто відзначити, що саму машину необхідно переправити з Латвії до Великобританії.

Власник розповів, що спочатку цю "Ялту" створювали для Чехословаччини, після чого з якихось незрозумілих причин потрапила вже в Латвію. Варто відзначити, що автомобільні номери на машині — старого зразка, що використовувалися до 1980 року. Власник заявляє, що" Запорожець " зберігався на одному місці з 1988 року, За рік до цього пройшовши техогляд.

За рахунок цього машина відмінно збереглася, на кузові практично немає іржі, і крім хорошого технічного стану інтерес викликають оригінальні декоративні планки. Пробіг "Запорожця" залишає трохи більше 14 тисяч кілометрів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, на яких машинах найчастіше скручують Пробіг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що автолюбителю вдалося знайти в гаражі ВАЗ-2104 з рекордно низьким пробігом

Також "Hyser" писав, що в мережі згадали про кілька цікавих радянських автомобілях, про які мало хто знає.