Українцям розповіли про найбільш затребувані вакансії в період карантину.

Згідно з останніми даними, за час квітневого локдауну кількість вакансій зросла на 28% у порівнянні з показниками попереднього жорсткого карантину за березень минулого року. Зокрема, стало більше і пропозицій щодо віддаленої роботи. Про це пише "UBR.ua".


Примітно, що в період обох локдаунів було відкрито найбільше вакансій у сфері оптової та роздрібної торгівлі, виробництва, транспорту та логістики, будівництва та архітектури, а також в IT-секторі. Крім того, в розділі окремих вакансій теж можна було відшукати хороші варіанти.

Наприклад, минулого року роботодавці постійно перебували в активному писку охоронців, менеджерів з продажу, кур'єрів, продавців-консультантів і торгових представників. Зараз же великим попитом користувалися продавці-консультанти, вантажники, менеджери з продажу, знову ж охоронці і водії таксі.

Експерти розповіли, як йдуть справи в Україні на ринку праці, фото: Дзеркало тижня

Крім того, на віддалену роботу запрошували бухгалтерів, копірайтерів, операторів на телефон, менеджерів з продажу, операторів ПК. Правда попит шукачів на віддалену роботу в цьому році знизився на 17%, в той час, як кількість вакансій зросла на 37%.

Також на 23% збільшилася кількість вакансій з частковою зайнятістю. При цьому аж на 31% зріс попит на такі пропозиції з боку претендентів, оскільки такого роду співпраця вигідна обом сторонам.

Раніше "Hyser" писав про те, що були озвучені країни, де українцям роботодавці готові платити найбільше, а саме приблизно в двоє разів більше ніж на Україні.

Також наш портал повідомляв про те, хто може претендувати на нову доплату від держави.

Нагадуємо, що українців зобов'яжуть заплатити податок за свої ж гроші.