Адаптивний карантин в Україні хочуть продовжити до серпня

Незважаючи на те, що Україна вийшла з третьої хвилі коронавірусу, в Кабміні прийняли рішення про продовження адаптивного карантину до кінця серпня. Про це повідомив глава уряду Денис Шмигаль в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

Прем'єр-міністр зазначив, що Адаптивна форма карантину дає свої результати. На даний момент карантин введений до 30 червня, проте в планах продовжити його ще до серпня. Він додав, що якщо до Дня Незалежності більша частина населення буде провакцинована, то в уряді задумаються про пом'якшення карантину.

Денис Шмигаль заявив, що адаптивний карантин працює: так якщо відбувається різкий спалах захворюваності коронавірусом, то обмеження вводяться автоматично, а якщо епідситуація в нормі, то країна живе в "зеленій" зоні. Чиновник зазначив, що коли уряд переконається, що пандемія переможена, карантин буде скасований.

Чи будуть вводиться нові локдауни, залежить від ряду факторів, в першу чергу наскільки самі українці будуть дотримуватися існуючих обмежень, а також від вакцинації і сценарію розвитку пандемії в світі. Шмигаль зазначив, що сплеск захворюваності можуть викликати і нові штами вірусу.

Також прем'єр-міністр додав, що вводити загальнодержавний локдаун на території України не будуть. У разі високого рівня захворюваності будуть закриватися окремі області, в яких спостерігається найбільш напружена епідеміологічна ситуація.

Варто відзначити, що напередодні Україна вийшла з третьої хвилі пандемії коронавірусу. Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що останні два місяці були складними, проте ситуацію з вірусом вдалося утримати. Він додав, що третя хвиля вірусу забрала більше життів українців, ніж дві попередні.

Раніше портал Hyser повідомляв, що головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко назвав регіони України, де ситуація з коронавірусом залишається критичною.

Також наш портал інформував, що у МОЗ розповіли, чи можна вакцинуватися при наявності хронічних хвороб.

Нагадаємо, що глава держави Володимир Зеленський закликав прискорити темпи вакцинації в Україні.