Українців попередили про значне погіршення погодних умов в країні.

Зокрема, метеорологи зробили штормове попередження у вівторок, 11 травня. Був оголошений І рівень небезпеки, жовтий. Все тому що вдень очікуються сильні пориви вітру до 15-20 м / с у південно-східній частині країни. Про це пише "Оглядач".


Таким чином, вітер обіцяють у Харківській, Луганській, Донецькій, Херсонській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.


Також 11 травня очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки у південних, більшості східних, центральних, західних, Житомирській та Чернігівській областях.


Крім того, сьогоднішній день особливий тим, що синоптики прогнозують відлигу, а значить на високогір'ї східної частини Закарпатської та Івано-Франківської областей буде велика сніголавинна небезпека (3 рівень).


Це все, чим зібралася нас дивувати погода сьогодні. В іншому ж день очікується сприятливий і згідно з прогнозом синоптиків, теплим, а головне без опадів. Так, по всій території України температура повітря становитиме мінімум +19 градусів тепла.

Хіба що в Криму стовпчики термометрів покажуть трохи менше - +18 градусів. Однак синоптики попередили, що це буде останній такий теплий день на цьому тижні, оскільки очікуються тривалі опади, які затягнуться до воскресіння. Хоча при цьому істотно не похолодає.

Раніше "Hyser" писав про те, що зимові заморозки змінить літня спека, а значить погода дивувати не перестане.

Також наш портал повідомляв, що синоптики вже попереджали про те, що потужні дощі і холод змусять українців кутатися в ковдри.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, чого чекати від погоди в травні.